Ca de Bou
rasfotoalbum
Rasvereniging - kennels
rasinformatie
zoekgegevens
verwacht
geboren
gevraagd
dekreuen
herplaatsing
Kadoartikelen van de Ca de Bou

Ca de Bou

Perro de Presa Mallorquin


Mortero de Almallutx - Westside Kennel
Eric en Jacqueline - The Netherlands

Rasgroep F.C.I.2 Pinschers, Schnauzers, Molossers, Berghonden, Zw Sennenhond.
F.C.I. nr. / Sectie249 / 2.1
Land van herkomstSpanje.
GebruikWaak- en verdedigingshond, Vroeger: vechten met stieren.
KarakterRustige huishond, leert erg snel, geen allemansvriend. Vertoont terughoudendheid naar mensen die hij niet kent. Goede waakhond. Reuen vrij dominant maar met een goede opvoeding prima te hanteren. Teven minder dominant maar niet minder indrukwekkend.
Schofthoogte52.0 - 58.0 cm
Gewicht30.0 - 38.0 kg
KleurZandkleurig, zwart, rood, eenkleurig of gestroomd (bij gestroomde honden is de combinatie donker met zandkleur gewenst). Witte vlekken mogen op borst en voorpoten tot een max. van 30%. Een zwart masker is ook toegestaan.

RaseigenschappenHoofdOpvallend groot, vierkant, zeer gespierde wangen en kaken. Vlakke schedel zonder waarneembaar achterhoofdsknobbel duidelijk aangegeven stop, brede, krachtige voorsnuit, iets korter is dan de schedel. Dikke, zwart gepigmenteerde lippen, zwarte neusspiegel.
OgenGroot en ovaal, iets prominent. Ze zijn ver uit elkaar geplaatst, donker en hebben een zelfstandige uitdrukking.
OrenHoog aangezet, ver uit elkaar geplaatst klein en dun.
GebitMag een onderbeet hebben tot 1 cm.
HalsVrij lang, dik en gespierd.
LichaamCompact, met een ruime, brede, diepe en vrij lange borstkas. Zeer goed gewelfde ribben, breed front. Tamelijk korte licht gewelfde ruglijn met brede en goed gespierde lendenen en brede croupe.
BenenZeer krachtige botten, matige hoekingen voor en achter, goed gespierde ledematen. Rechte voorbenen met een goede breedte ertussen, rechte en evenwijdige voor en achterbenen, lage en krachtige sprongen.
VoetenGesloten en gewelfd, met sterke voetzolen.
StaartLaag aangezet, grof. Moet tot aan de punt van de sprong reiken. Wordt in rust gedragen, in actie ter hoogte van de ruglijn en sabelvorming. De staart werd vaak gecoupeerd.
BeharingKort en hard.